Szoftver-ergonómiai képzés – Fornax Rt.

A „Számítástechnikai képesítések (Szoftver-ergonómia tanfolyam fejlesztők részére)” regisztrált szakképzést biztosítottuk tíz kijelölt szoftver-fejlesztő számára. A DSGI Ergonómiai Mérnöki Iroda szervezésében (nyilvántartási szám: 07-0082-04) a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék oktatóinak részvételével tartottuk ezt a tanfolyamot.

A szoftver-ergonómiai képzési programot kihelyezett céges tanfolyamként szoktuk tartani. Olyan vállalatok szokták igényelni, ahol egy fejlesztő csapatot új pályára szeretnének állítani, és ehhez új szemléletet meghonosítani: a felhasználó központú, ergonómiai látásmódot.

Képzés során megszerezhető kompetencia

  • Emberi információ-feldolgozó rendszer működési elveinek ismerete
  • A szoftverek használhatóságát meghatározó tényezők ismerete
  • Gyakorlat szoftverek kezelői felületének tervezésében
  • Szoftver termékek felhasználói tesztelésének módszertani ismerete

A képzésre bekapcsolódhatnak, akik

  • felsőfokú végzettséggel vagy
  • érettségivel és két év gyakorlattal rendelkeznek szoftverkészítés területen.

Képzési idő

A kompetenciák megszerzéséhez résztvevőnként 60 óra ráfordítás szükséges, melyből a tanfolyam időtartama 30 óra, az egyénileg kidolgozandó feladat elkészítési ideje hozzávetőlegesen 30 óra.

A tananyag frissen tartása érdekében minden tanfolyamunknál legalább egy új tanegységet kidolgozunk. Ebben az esetben a résztvevők érdeklődésének megfelelően az intelligens termékek biztonságos kialakítására esett a választásunk „Honlapok fejlesztésének speciális ergonómiai problémái (web-site usability)” címmel. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.